Debat og politik

Fyn bevarer værtskabet for vigtig international cykelkongres

Foto: Markus Spiske.

Selvom Coronarestriktioner i øjeblikket skubber store events og forsamlinger ind i virtuelle rum, betyder det heldigvis ikke, at Fyn går glip af værtskabet for det europæiske cykelforbund UEC’s årlige kongres, der skulle have været afviklet på Comwell H.C. Andersen Odense forrige weekend. Den fysiske kongres får nemlig fynsk grund under fødderne til næste år i stedet, selvom Prag egentlig var udpeget som værtsby i 2022.

Forrige weekend skulle det europæiske cykelforbund have afholdt sin vigtige årskongres i Odense, men det fik Covid19 sat en stopper for, og de delegerede cykelentusiaster fra hele Europa mødtes i stedet online.

Heldigvis er det europæiske cykelforbunds begejstring for forholdene i Odense vokset stødt siden den oprindelige tiltrækning af kongressen i foråret 2019, og forbundet ønskede at fastholde muligheden for at lade Fyn danne rammen om deres arrangement.

– Jeg har jo været på inspektionsbesøg i Odense et par gange op til den planlagte kongres i marts i år, hvor vi har oplevet en sjælden dedikation fra de lokale værters side, når det handler om at få tingene til at lykkes – selv under svære omstændigheder, som dem pandemien har budt os. Vi ville være meget kede af at lade muligheden for at afholde vores kongres i det fynske passere, og vi er glade for, at det nu kan lade sig gøre at få enderne til at mødes om et værtskab for kongressen i 2022 i stedet, siger den nyvalgte præsident for UEC Enrico Della Casa.

Efter gode drøftelser med UEC, Danmarks Cykle Union og Sport Event Denmark har Destination Fyn således haft succes med at sikre det fynske værtskab trods aflysningen af den fysiske kongres her i 2021.

– Vi er glade for, at det er lykkedes os at indgå en ny aftale med UEC, så Fyn ikke mister muligheden for det her værtskab. Kongressen rummer således både en turismeøkonomi, der er tiltrængt og vigtig for at sikre en stærk genstart af den fynske erhvervsturisme. Og så er værtskabet med til at understøtte vores gode netværk i den internationale cykelverden. UEC er en vigtig rettighedshaver, der står bag en lang række af cykelevents, og en styrket relation til dem øger efter min overbevisning sandsynligheden for at få fremtidige mesterskaber og events til Fyn, siger eventchef i Destination Fyn Jakob Staun

Den internationale begejstring er også blevet bemærket i Danmark:

– Det er vigtigt og rigtigt godt, at Danmark bliver vært for den europæiske cykelunion, UECs, kongres næste år. Afvikling af kongresser er med til at skabe og vedligeholde de gode netværk i den internationale sportevent verden og vi oplever, at UEC er meget positive overfor både Odense, Danmark og dansk cykelkultur. Vi håber naturligvis på, at det kan være med til at få tiltrukket endnu flere mesterskaber til Danmark de kommende år, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Hos Danmarks Cykle Union peger formand Henrik Jess Jensen på det smidige og fleksible samarbejde som en væsentlig årsag til, at det er lykkedes at få kongressen til Danmark i 2022.

– Der er mange ting, vi må vinke farvel til her under pandemien, men jeg glæder mig over, at rettidig omhu og et stærkt samarbejde med Destination Fyn og Sport Event Denmark, har gjort det muligt for os at byde de delegerede velkommen på dansk jord til næste år. Det understreger endnu engang

Danmarks stærke position i det internationale cykelmiljø, siger Henrik Jess Jensen, der forrige lørdag offentliggjorde nyheden via computerskærmen til de europæiske delegerede ved årets online kongres.

I UEC-kongressen deltager repræsentanter fra de nationale cykelforbund i hele Europa samt en række fremtrædende personer fra den internationale cykelverden, herunder den internationale cykleunion UCI.

Typisk er 50 forskellige lande repræsenteret i de to dage, kongressen varer.

Kongressens 2022-udgave vil efter planen blive afviklet d. 5.-6. marts 2022, og rammerne om oplæg og afstemninger bliver Carl Nielsen-salen på Comwell H.C. Andersen Odense, ligesom de fleste delegerede vil overnatte på hotellet samt på Hotel Odeon.

Kommentarer