Erhverv

Norlys støtter Ukraine med 10 millioner kroner

Norlys har valgt at donere 10 millioner kroner til Røde Kors’ humanitære arbejde i forbindelse med krigen i Ukraine. Pengene vil gå til livsvigtig førstehjælp og nødhjælp.

Krigen i Ukraine har altoverskyggende konsekvenser, og energi- og telekoncernen Norlys har besluttet at donere 10 millioner kroner til Røde Kors’ vigtige humanitære arbejde i landet.

– Det ukrainske folk står i en ubærlig situation, og mange danskere og danske fællesskaber har iværksat indsamlinger af tøj og andre basale fornødenheder. Det er fantastisk at se, hvordan alle rykker sammen for at hjælpe og gøre en forskel. Samtidig ved vi, at der også er hårdt brug for akut beskyttelse og nødhjælp, og ifølge Røde Kors er penge den bedste hjælp på nuværende tidspunkt. Derfor har vi valgt at donere et beløb til deres arbejde, siger Niels Duedahl, som er adm. direktør i Norlys.

Røde Kors er til stede i Ukraine og har i første omgang fokus på basal hjælp i landet.

– Det, vi lige nu er vidner til, er en eskalerende humanitær katastrofe, som allerede har drevet over en million mennesker på flugt. Behovet for hjælp er enormt og vil kun vokse de kommende dage og uger, og derfor er vi meget taknemmelige over den flotte donation fra Norlys. Den betyder, at vi straks kan gå i gang med vores arbejde i Ukraine, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

– Røde Kors gør en stor og vigtig indsats for at hjælpe. De er til stede i Ukraine med livsvigtig førstehjælp og basal nødhjælp, og med vores støtte håber vi på, at vi kan gøre en – om end lille – forskel i denne svære tid. Vi er et dansk selskab ejet af 735.000 helt almindelige elforbrugere. Når vi vælger at støtte Røde Kors, gør vi det indirekte på vegne af alle dem, og jeg er slet ikke i tvivl om, at dette er en sag, som vi skal og bør støtte op om i fællesskab, slutter Niels Duedahl.

Kommentarer