Samfund

Se her om Kerteminde Kommune opfylder minimumsnormeringerne

Danske kommuner er pålagt at indføre minimumsnormeringer på daginstitutionsområdet inden 1. januar 2024. Arkivfoto: Pavel Danilyuk.

I regeringsgrundlaget for den nye SVM-regering er minimumsnormeringerne for daginstitutioner, ikke nævnt med ét ord. Heller ikke da statsminister Mette Frederiksen holdt sin nytårstale blev minimumsnormeringerne nævnt.

Det bekymrer næstformand for SF’s folketingsgruppe samt ordfører for børn og undervisning, Jacob Mark.

Minimumsnormeringer er et krav til, hvor meget pædagogisk personale der skal være ansat i daginstitutioner. Under den tidligere regering blev det besluttet, at der fra 1. januar 2024 minimum skal være ét pædagogisk personale til 3 børn i vuggestuer og minimum ét pædagogisk personale til 6 børn i børnehaver.

– Jeg har frygtet det værste for minimumsnormeringerne, og at SVM-regeringen ville lægge op til at spare det væk, siger Jacob Mark, til NB-Kommune, som har lavet en opgørelse over, hvor de enkelte kommuner står i dag.

Loven om minimumsnormeringer blev gennemført af et smalt rødt/grønt flertal i Folketinget med blandt andre SF og Socialdemokratiet. Men det forhold får ikke Jacob Mark til at frygte for udvanding eller ændringer af minimums-tankegangen.

– Jeg vil blive meget overrasket, hvis SVM-regeringen sløjer af på minimumsnormeringerne. For både Mette Frederiksen og Jakob Ellemann-Jensen udtalte sig positivt om minimumsnormeringerne i valgkampen, siger Jacob Mark.

Se her om Kerteminde Kommune opfylder minimumsnormeringerne:Kommentarer